Concierto de ANA ROQUE

VI Interfado-Festival internacional de Fado de Catalunya

Tipus d’espectacle:
MÚSICA – INTERFADO
Intèrprets:
Ana Roque veu João David Almeida Guitarra Susana Castro Santos Violoncel i Miguel Menezes Contrabaix.
Sinopsi:
A la veu de la cantant Ana Roque s’uneix a un trio composat per músics portuguesos

però de molt diferents bagatges que treballen per mostrar una nova imatge de les melodies que ens porta el Fado.

La guitarra de João David Almeida, el violoncel de Susana Castro Santos i el baix de Miguel Menezes són els companys d’aquest viatge, que expressa el fado d’una forma particular, diferent, portant el fado a noves formes d’entendre’s i explicar-se a si mateix.

Una invitació a conèixer un nou Fado ple de Lisboa i de Tejo evocant la història però també cridant-nos a nous descobriments.

Una finestra oberta a la cançó de Portugal des de nous punts de mira.

Ana Roque és una cantant portuguesa amb experiència en el camp de les musiques del món i amb composicions de fortes influències del fado. Nascuda a Coruche, resident actualment a Lisboa, la capital del fado. Ana explora la seva versatilitat artística que es mostra en les diverses col·laboracions nacionals i internacionals. Aquesta obertura li ha permès treballar noves formes d’expressió del Fado però al mateix temps contemporitzar amb els aspectes més tradicionals. Ana a cantat a les cases de fado més prestigioses de Portugal.

Ha actuat a Amèrica del Nord i també en múltiples escenaris d’Europa, i periòdicament actua amb el quartet de corda holandesa Quintaesencias i fado Invers, duet compost per ella mateixa i el músic João David Almeida.

“Olhares” és el títol del seu últim disc d’inèdits on la música i la poesia d’autors clàssics, contemporanis i propis de la cantant adquireixen una nova interpretació i expressió musical. Una obra que persegueix fortament un redescobriment artístic i des d’on sorgeix un nou to en les cadències del fado tradicional.

Per escoltar i gaudir:

https://www.youtube.com/watch?v=jcqWVwGnCS4

▼ Mostrar Más Información

Carrer Sant Martí 60-62. Seu Orfeó Lleidatà, 25004
Lleida
20 Octubre , Viernes 22:30
Compartirlo

Más Eventos Cercanas